Αρχική > Κοινωνία > Υποπτος για AIDS; Συλλαμβάνεσαι με εντολή Άδωνι!

Υποπτος για AIDS; Συλλαμβάνεσαι με εντολή Άδωνι!


rsz_aidsΤο «κυνήγι» των οροθετικών ιερόδουλων είναι ένα από τα πρώτα καθήκοντα που ανέλαβε να εκτελέσει με σπουδή και επιμέλεια ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του, ο κ. Γεωργιάδης επανέφερε σε ισχύ την αμφιλεγόμενη υγειονομική διάταξη που επιτρέπει στις αστυνομικές αρχές να συλλαμβάνουν όποιον επιθυμούν ή υποψιάζονται και να τον υποβάλουν σε τεστ ανίχνευσης του ιού του AIDS, δίχως τη συγκατάθεσή του.

Διαπόμπευση

Πρόκειται για την διάταξη ΓΥ/39Α, βάσει της οποίας είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οροθετικές ιερόδουλες πριν από περίπου 12 μήνες. Κατ’ εφαρμογή αυτής της διάταξης έλαβαν χώρα υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις, όπως επίσης  συλλήψεις και κρατήσεις αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και ατόμων που ζητούσαν άσυλο.

Η εν λόγω διάταξη είχε εκδοθεί λίγο πριν από τις εκλογές του 2012 από τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά καταργήθηκε πριν από τρεις μήνες, τον Απρίλιο του 2013, από την τέως υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη. Ο λόγος; Θεωρήθηκε ότι εισάγει ρυθμίσεις που έθεταν στο στόχαστρο τους χρήστες ναρκωτικών, τα εκδιδόμενα άτομα, τα θύματα trafficking, τους μετανάστες και τους άστεγους.

Αθωώθηκαν όλες!

Η Ελλάδα είχε κατηγορηθεί από διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις για τις πρακτικές αυτές, ενώ όλες οι οροθετικές γυναίκες, τα ονόματα και οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, με συνέπεια να διασυρθούν, τελικώς αθωώθηκαν από τα αρμόδια δικαστήρια, παρά τις ποινικές διώξεις.

 Σχετική ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν σήμερα τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ καυστική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σφοδρή ήταν η αντίδραση της κ. Σκοπούλη, η οποία δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτη η επαναφορά μιας καθαρά ρατσιστικής διάταξης που δεν είχε σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας».

Καταπάτηση δικαιωμάτων

«Επειδή η διάταξη αυτή δεν συμβάλλει στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραβαίνει το ιατρικό απόρρητο, ζητάμε την καταργηθεί και πάλι ως επικίνδυνη και καταστροφική για την αντιμετώπιση του ακανθώδους προβλήματος του ιού του AIDS», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συλλογικότητα HOMOphonia / Thessaloniki Pride.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας

Σύμφωνα με τη HOMOphonia, «η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με την διαπόμπευση των οροθετικών ανθρώπων, αλλά με την εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων κατά του HIV/AIDS, με εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και με τακτικές καμπάνιες ενημέρωσης του πληθυσμού».

Για το ζήτημα αυτό η HOMOphonia διοργανώνει διαδήλωση διαμαρτυρίας αύριο,  Τετάρτη, στις 11 π.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, απέναντι από τα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βάλλουν κατά Άδωνι από Λονδίνο έως Κουάλα Λουμπούρ

Ντρέπομαι…

Κατηγορίες:Κοινωνία
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. 4 Ιουλίου 2013 στο 19:19
  2. 4 Ιουλίου 2013 στο 22:02

Θέλετε κάτι να σχολιάσετε;